Pages

Thursday, September 10, 2009

Berape lame mekap anda masih boleh diguna ( mula dari tarikh buka)

TARIKH TAMAT GUNA- dari start anda mula buka

* Powders and shadows: 2 thn
* Blush and Bronzer: 2 thn
* Concealer: 12 - 18 bln
* Foundation: 1 thn
* Lipstick & lipliner: 1 thn
* Lip gloss: 18 to 24 bln
* Mascara & eyeliners: 3 bln
* Nail Color: 1 thn
* Makeup brushes: cuci 3 hari sekali atau 1minggu sekali
* Makeup sponges: tukar 1 minggu sekali atau tukar jika dah nampak rosak



Bagaimana nak APPLY MASCARA??

  1. Curl dlo korang nye bulu mata ngan CURLER LASHES.Ni pon klo korang nk effect ala2 bulu mata yang nampak cantik n melentik... aku suke buat ni....
  2. Ok pastu korang bley le apply mascara kat bulu mata korang.
  3. Aku slalo apply 2-3 lapis baru vouge ckit, pastu nampak le tebal ckit
  4. Aku nak bagi tips gak, time aku apply mascara aku sediakan sikat kecil (maksud sikat kecil= berus yang ade sikat), pastu after aku apply mascara make sure blom kering lagi tau,pastu aku sikat ke atas, aku buang acess mascara yang lebih2 agar xde le nampak ketul2 or tebal bler dah  kering nanti.
  5. untuk DRAMATIC, apply one or two additional coats of mascara,tapi hanya kat ujung luar mata je. pastu ambil sikat kecil tadi sikat blik.
  6. Bersihkan sisa2 atau ape yg tcomot dengan COTTON BUDS ye 
  7. selamat mencuba.....

0 comments:

Post a Comment

Bakat Makeup © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates